Fyll i användarnamn.
Fyll i lösenord.
Har du glömt ditt lösenord

Välkommen till FAO:s medlemsportal

Till vänster anger du ditt användarnamn (mailadress) och ditt lösenord.

Saknar du medlemsuppgifter?

Registrera nytt konto på fao.se.

Om du upplever problem vid inloggning kontakta FAO, info@fao.se, eller begär nytt lösenord här.

Byt ditt lösenord här.

Press

Här finner du vårt senaste pressmeddelande

13 november 2020

Nya kollektivavtal ger försäkringsbranschen en längre lönerevisionsperiod

FAO-Forena samt FAO-Akavia och Sveriges Ingenjörer är nu överens om att förlänga kollektivavtalens löptider så att lönerevisionerna i försäkringsbranschen kan omfatta en längre period. Revisionsperioden blir 1 november 2020-31 mars 2022.

Svensk arbetsmarknad var tänkt att präglas av en omfattande avtalsrörelse i början av året. Kollektivavtalen inom försäkringsbranschen mellan FAO-Forena respektive FAO- Akavia och Sveriges Ingenjörer bygger i hög grad på en lokal och medarbetarnära lönebildning. Redan tidigt under året blev det klart med avtal i försäkringsbranschen med löptid till den 31 mars 2021. Därefter slog coronakrisen till med full kraft vilket innebar att lönerevisionerna i försäkringsbranschen, liksom på övrig arbetsmarknad, sköts på framtiden.

Den lokala lönebildningen är viktig för både FAO:s medlemsföretag och dess medarbetare. Det är därför glädjande att parterna redan nu är överens om att förlänga kollektivavtalens löptider så att lönerevisionerna i försäkringsbranschen även kan omfatta perioden efter den 31 mars 2021 . Överenskommelserna som nu träffats innebär att datumet för höjning av utgående löner i försäkringsbranschen är den 1 november 2020 och revisionsperioden sträcker sig till den 31 mars 2022.

Avtalen omfattar cirka 17 000 tjänstemän inom försäkringsbranschen.

Frågor besvaras av Tommy Rastas 076-778 48 91.