Fyll i användarnamn.
Fyll i lösenord.
Har du glömt ditt lösenord

Välkommen till FAO:s medlemsportal

Till vänster anger du ditt användarnamn (mailadress) och ditt lösenord.

Saknar du medlemsuppgifter?

Registrera nytt konto på fao.se.

Om du upplever problem vid inloggning kontakta FAO, info@fao.se, eller begär nytt lösenord här.

Byt ditt lösenord här.

FAO söker arbetsrättsjurist

FAO, Försäkringsbranschens Arbetsgivareorganisation, har ca 130 medlemsföretag, som tillsammans har cirka 16.000 anställda. FAO:s uppgifter är bland annat att sluta kollektivavtal och lösa tvister samt ge rådgivning till och informera och utbilda våra medlemmar. FAO ingår i Svensk Försäkring i Samverkan (SFIS) och tillsammans med övriga organisationer i SFIS arbetar över 200 personer med försäkringsbranschen som uppdragsgivare. FAO är medlemsförbund i Svenskt Näringsliv.

Nu söker vi en arbetsrättsjurist till vårt team som består av fyra arbetsrättsjurister. Arbetsuppgifterna består bland annat av rådgivning och information till FAO:s medlemsföretag samt att biträda dem i förhandlingar. Juridiska analyser, utredningar, omvärldsbevakning och att hålla sig uppdaterad med lagstiftning inom arbetsrättens område är naturliga inslag. I uppgifterna ingår vidare att hålla kurser för chefer, HR-funktioner och löneadministratörer. Arbetet är självständigt men du kommer arbeta tätt tillsammans med FAO:s övriga jurister och du rapporterar till vice vd.

Vem är du?

Du är arbetsrättsjurist med några års erfarenhet från t.ex. förbund, advokatbyrå eller bolag. Som person är du en prestigelös lagspelare som samtidigt har vana att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du har en god social förmåga, servicekänsla, gott omdöme och integritet. Du är vidare en analytisk person med god förmåga att pedagogiskt förmedla innehåll i gällande lagar, regelverk och kollektivavtal. Du bör ha lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du tycker dessutom att det är intressant med arbetsmarknadsfrågor och roligt att lära dig nya saker.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete. Eftersom vi är en liten organisation får du möjligheten att arbeta i ett kompetent team med hela den arbetsrättsliga bredden. Vi stöttar varandra och hjälps åt att lösa utmaningar som våra medlemmar ställs inför. Det är en stimulerande miljö där du också får tillgång till ett brett nätverk som bidrar till kunskap och utveckling. FAO är en organisation att trivas och utvecklas i.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar FAO med Jurek Law. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på 0766 33 14 40. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Klicka här för att ansöka