Fyll i användarnamn.
Fyll i lösenord.
Har du glömt ditt lösenord

Välkommen till FAO:s medlemsportal

Till vänster anger du ditt användarnamn (mailadress) och ditt lösenord.

Saknar du medlemsuppgifter?

Registrera nytt konto på fao.se.

Om du upplever problem vid inloggning kontakta FAO, info@fao.se, eller begär nytt lösenord här.

Byt ditt lösenord här.

YH-utbildningar

Det finns flera yrkeshögskoleutbildningar inom försäkringsbranschen. En YH-utbildning är en eftergymnasial utbildning som kombinerar teori med arbetslivsanknutet lärande. Utbildningarna är kostnadsfria och ger rätt till studiemedel.
Kontaktperson: Annie Larsson Uppdaterad: 2015-12-18
Skriv ut

Arbetslivets behov

Yrkeshögskolans utbildningar ska svara mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden. De ska finnas när och där de behövs. Det innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar, och att nya utbildningar startar och gamla läggs ner allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras.

För att säkerställa att utbildningarna motsvarar de krav som ställs i arbetslivet drivs alla utbildningar i nära samarbete med företagen i de olika branscherna. Företagen är aktiva i både planering och genomförande av utbildningarna, till exempel genom att föreläsa, delta i projekt samt erbjuda praktik och studiebesök.

Praktik

En del av en YH-utbildning utgörs av praktik. Praktikperioden kallas LIA (lärande i arbete) och är utformad på olika sätt i olika utbildningar. Genom LIA får du arbetslivserfarenhet och kontakt med potentiella arbetsgivare inom försäkringsbranschen.

Utbildningslängd

Utbildningarnas längd varierar, inom försäkring är utbildningarna mellan 1 och 2 år långa.