Fyll i användarnamn.
Fyll i lösenord.
Har du glömt ditt lösenord

Välkommen till FAO:s medlemsportal

Till vänster anger du ditt användarnamn (mailadress) och ditt lösenord.

Saknar du medlemsuppgifter?

Registrera nytt konto på fao.se.

Om du upplever problem vid inloggning kontakta FAO, info@fao.se, eller begär nytt lösenord här.

Byt ditt lösenord här.

Om branschen

Har du gått på myten om att försäkringsbolag är grå, trista och dammiga? Glöm det i så fall!

Det här är en bransch som måste vara i framkant hela tiden. Ständig utveckling, nya idéer, nya förutsättningar tvingar försäkringsbolagen att alltid ligga med örat mot marken. Utveckling och förändring hör till grundförutsättningarna för försäkringsbolagen. Den generationsväxling som pågår inom vissa yrkeskårer leder också till att ge branschen nya, spännande möjligheter till dynamisk utveckling.

Det finns ungefär 450 försäkringsbolag i Sverige. Storleken på företagen varierar från några riktigt stora bolag som har en personalstyrka på flera tusen medarbetare till de allra minsta som bara har någon eller några anställda. I Sverige arbetar runt 20 000 personer med försäkringar. I ett internationellt perspektiv är den svenska försäkringsbranschen effektiv och konkurrenskraftig.

Försäkring ger ett ekonomiskt skydd för privatpersoner och företag vid skadehändelser. Det skydd som försäkring ger är en av förutsättningarna för att privatpersoner ska känna viss trygghet och att företag ska kunna ta de risker som krävs för att skapa tillväxt.

Försäkringssparandet står för en stor del av det totala, långsiktiga sparandet och är en betydelsefull del av kapitalförsörjningen inom alla sektorer.

Branschen är en mänsklig och ansvarstagande arbetsgivare. Arbetsmiljön är trygg och säker samtidigt som arbetsuppgifterna är spännande och stimulerande. Tack vare försäkringsbolagens kontinuerliga satsning på de anställdas kompetensutveckling och branschens uppmuntran och lyhördhet för nya impulser är den väl rustad för att möta framtidens utmaningar.