Fyll i användarnamn.
Fyll i lösenord.
Har du glömt ditt lösenord

Välkommen till FAO:s medlemsportal

Till vänster anger du ditt användarnamn (mailadress) och ditt lösenord.

Saknar du medlemsuppgifter?

Registrera nytt konto på fao.se.

Om du upplever problem vid inloggning kontakta FAO, info@fao.se, eller begär nytt lösenord här.

Byt ditt lösenord här.

Frågor och svar

Hur ska jag göra för att komma in i ett försäkringsbolag?

Många har börjat sina karriärer genom ett traineeprogram, i en studentpool eller som studentkonsult på ett försäkringsbolag. Rekryteringen till traineeprogram och studentjobben sker vanligtvis genom annonsering och besök på universitet och arbetsmarknadsdagar. Du kan också titta på försäkringsbolagens hemsidor för aktuell information.

Vilken utbildning kräver försäkringsbranschen?

När du anställs i försäkringsbranschen är det framförallt din inställning som är avgörande! Men självklart är relevanta arbetslivserfarenheter också meriterande. Branschen har ett ständigt behov av ambitiösa medarbetare, gärna med akademisk bakgrund och hög social kompetens.Vad behöver jag kunna för att börja i branschen?

Din arbetsgivare ser till att du får de specifika försäkringskunskaper som behövs för det arbete du ska utföra. De större företagen genomför egna utbildningsaktiviteter medan de mindre anlitar branschanknytna utbildningsanordnare.

Behöver försäkringsbranschen även en brandmans yrkeskunskaper?

Inom försäkringsbranschen arbetar bland annat brandmän, jurister, ingenjörer, sjuksköterskor och före detta poliser sida vid sida. Branschen behöver många olika kunskaper och medarbetare med olika arbetslivserfarenhet.

Finns det någon utbildning som leder direkt in i försäkringsbranschen?

Inom branschen finns tre olika YH-utbildningar (yrkeshögskola). Under studietiden varvas teori och praktik, vilket gör studenterna redo för ett arbete inom branschen direkt efter examen. Läs mer om YH under fliken utbildning.

Finns det något utrymme för utveckling och nytänkande i branschen?

Bra tankar och idéer från medarbetarna är oerhört viktiga och tillvaratas av företagen. För att kunna möta morgondagens försäkringsbehov sker en ständig produktutveckling och nytänkande inom branschen.

Kommer det att finnas behov av nya medarbetare inom branschen i framtiden?

Människor och företag kommer för all framtid ha ett behov av att kunna teckna försäkringar för oförutsedda händelser. Därför kommer även branschens behov av bra medarbetare alltid att vara aktuellt.